Kuvendi lë jashtë komisioneve gazetarët, ambasadorja franceze kundër rregullave të reja: Të mbështesim lirinë e shtypit

Ambasadorja Franceze në Shqipëri, Elisabeth Barsacq ka mbështetur reagimin e delegacionit të Bashkimit Europian në Shqipëri lidhur me rregullat e reja të vendosura nga Kuvendi i Shqipërisë për praninë e medias gjatë seancave dhe komisioneve.

Diplomatja franceze  në një postim në Twitter, bën thirrje për të mbështetur lirinë e medias, ndërsa shprehet se liria e shtypit është baza e të gjitha lirive të tjera, “me anë të kësaj ne ndriçojmë reciprokisht veten”.

Përjashtimi i gazetarëve nga komisionet parlamentare, delegacioni i BE: Na vjen keq për mungesën e konsultimeve me mediat