Studimi i ri/ Ja pse personat mbi peshë janë më të rrezikuar nga koronavirusi

Sipas një studimi të ri amerikan, personat obezë janë më të rrezikuar nga koronavirusi se sa personat me peshë normale.

Sipas Qendrave Amerikane për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (CDC), të rriturit  obezë  kanë një normë vdekshmërie 60% më të lartë pas infeksionit me koronavirus.  Fëmijët mbipeshë gjithashtu janë në rrezik më të madh për tu intubuar, nëse infektohen nga koronavirusi.

Studimi i ri tregon se personat obezë gjithashtu kanë më shumë të ngjarë të zhvillojnë probleme kardiovaskulare , mpiksje të gjakut, probleme të mushkërive, një sistem imunitar të dobësuar dhe inflamacion kronik pasi të kenë kaluar Covid-19.