Alibeaj: Pavlefshmërinë e zgjedhjeve në nëntë qarqe e mbështesim në pesë shtylla

“Pesë shtyllat ku është përqendruar PD për të bërë të mundur pavlefshmërinë e zgjedhjeve në nëntë qarqe, janë vjedhja e votës, përdorimi i shtetit, publikimi i të dhënave personale, moslejimi i emigrantëve për të votuar dhe ndryshimet në Kodin Zgjedhor në mënyrë të njëanshme”. Kështu deklatroi deputeti i zgjedhur në qarkun e Fierit për Partinë Demokratike Enkelejd Alibeaj në studion e ‘Open’.

Alibesaj tha se ne parashikonim dhe u munduam ta pengonim me mjete ligjore që ato të mos ndodhnin.

‘Midis një interesi privat të PD dhe një interesi shumë herë më të madh publik që është dëshira e njerëzve për ta ndryshuar ne nuk mund t’i linim shqiptarët vetëm. E dinim që ishte në kushte të pabarabarta, e denim që do të përdornin paratë e pandemisë. Katër muaj para datës së zgjedhjeve ishte e ndaluar dhënia e koncesioneve, tenderave dhe këto ndodhën”, tha Alibeaj.

“Kemi sot 83 mandate deputetësh të cilët nuk i përgjigjen numrat. Janë 83 mijë shqiptarë vota e të cilëve nuk i shkon askujt. Kam thënë që vota e shqiptarëve është në kuti. Ne bvesuam që përkundrejt kësaj situate jot ë barabartë dhe nga ana tjetër opozita dhe qytetarët, ishte e nevojshme që vetëm nëpërmjet pjesëmarrjes së madhe të njerëzve që mund të bënin ndryshimin ne tham se fituam”, tha Alibeaj.