Iu hoq e drejta e votës, FSHF njofton bojkotin e Asamblesë së KOKSh-it

Federata Shqiptare e Futbollit është njoftuar edhe zyrtarisht se ashtu si 22 federata të tjera sportive, nuk do të ketë të drejtë vote në Asamblenë e Komitetit Olimpik Kombëtar Shqiptar, që do të mbahet më 17 prill.

Pas këtij njoftimi FSHF ka vendosur të mos marrë pjesë në Asamble dhe u ka bërë thirrje edhe federatave të tjera që janë lënë pa të drejtë vote, që të mos i bashkohen një procesi farsë të zgjedhjes së kreut të KOKSh-it.

Kohët e fundit ka pasur polemika të shumta në lidhje me mbledhjen e Asamblesë së KOKSh-it dhe zgjedhjen e kreut të saj, ndërsa vendimi i Komisionit të Verifikimit dhe Etikës për t’u hequr të drejtën e votës 23 federatave sportive ishte i papranueshëm dhe skandaloz.

Ja deklarata e plotë e FSHF-së, ku njofton se nuk do të marrë pjesë në Asamble:
Federata Shqiptare e Futbollit u njoftua sot përmes një e-maili se nuk do te këtë të drejtën e votës në Asamblenë Zgjedhore te Komitetit Olimpik Kombëtar Shqiptar, duke u cenuar kështu nga një e drejtë themelore e çdo organizate me anëtarësi. Me këtë njoftim na u bë gjithashtu e ditur se kandidati i propozuar prej komunitetit të futbollit nuk do këtë të drejtën të zgjidhet. Ashtu si FSHF-së, edhe federatave të tjera u është mohuar kjo e drejtë.

Në listën e gjatë të vendimeve kundër interesave të sportit, ky është patjetër më i rëndi në historinë e këtij komiteti që vetëm olimpik e kombëtar nuk është. Me bindjen se zgjedhja e një presidenti është problemi i fundit që KOKSH ka, FSHF ju përgjigj dje kërkesës për mendim të zv/Presidentit dhe Kandidatit për President, Vojo Malo, duke propozuar shtyrjen e asamblesë zgjedhore të datës 17 prill me qëllim rregullimin e problemeve themelore të këtij institucioni që fillojnë dhe mbarojnë tek anëtarësia. Duke pasur agjendë tjetër, nën shembullin e partive politike, nga (nuk)-dihet-se-kush u vendos ndryshe, duke u injoruar edhe një herë qoftë kushtet higjienike, qoftë masat kufizuese të vendosura për shkak COVID-19.

Për qetësinë e organizatorëve, FSHF nuk do të marrë pjesë në këtë asamble dhe fton secilën federatë që ka sadopak ndërgjegje për çka po ndodh ta bojkotojë atë për shkak të veprimeve të panumërta antiligjore, që vijojnë të ndodhin e që do të vazhdojnë të jenë objekt i hetimeve gjyqësore.

Dëshirojmë sot të nënvizojmë se ndryshe nga çfarë u intereson organizatorëve të kësaj pengmarrjeje dhe bashkëpunëtorëve të tyre, kritikat dhe sugjerimet e FSHF nuk janë përpjekje për t’i marrë udhëtimet jashtë shtetit ndokujt, por besim i sinqertë se përmes diskutimeve të hapura e në dobi të sportit kjo organizatë do mund vërtet të fillojë një kapitull të ri të olimpizmit shqiptar. Por, kur asnjë përpjekje nuk kursehet për ta zbehur zërin e komunitetit më të madh të sportistëve në vend, kjo organizatë ka një problem serioz me të vërtetën dhe ka dështuar në përmbushjen detyrave për të cilat është themeluar.

FSHF nuk ka interes për të qenë pjesë e asnjë organizate, e cila nuk e dëshiron kontributin e saj aq më pak një organizate politike, ndaj do të diskutojë me anëtarët e vet nëse do vijojë të jetë pjesë e KOKSH.

LEXO EDHE  Partizani nuk i ndahet sulmuesve të Apolonisë, e ardhmja e Mihanës dhe Gjatës në dorën e dy Olsave