“Provokim i rëndë”, FRD i kthen përgjigje Bashkisë së Tiranës për lirimin e zyrave

FRD-ja i është drejtuar me një letër Bashkisë së Tiranës duke e quajtur një provokim të rëndë dërgimin e policisë bashkiake për të penguar anëtaret e FRD-së të ngjiten në zyrat e tyre.

Duke i rikujtuar se ligjin për partitë politike, FRD-ja bën me dije se janë njoftuar me një shkresë të pafirmosur, të pavulosur dhe të dërguar në mënyrë joinstitucionale për lirimin e ambienteve.

Letra:

I nderuar Zoti Kryetar i Bashkisë,

Nga zyrat e Bashkisë Tiranë ka ardhur një shkresë e pafirmosur, e pavulosur në mënyrë joinstitucionale, e cila bën fjalë për lirimin e ambienteve që disponon Fryma e Re Demokratike që nga muaji Prill 2016. Fryma e re Demokratike e quan provokim të rëndë që bien ndesh flagrant me ligjin mbi partitë politike.

LEXO EDHE  Humb jetën i riu shqiptar në Itali

Aq më keq tentativat e neveritshme për të fikur dritat si dhe pëërdorimi i policisë bashkiake, e cila paguhet me taksat e shtetit shqiptar për të ndaluar anëtarët e partisë Fryma e Re Demokratike të ngjiten në selinë e tyre, janë të papranueshme, thellësisht politike dhe mjaft të rrezikshmne në këtë prag zgjedhjesh.

Zoti Kryetar, ju bëjmë me dije që ne jemi në të drejtën tonë, të drejtë të cilën na e garanton ligji mbi partitë politike, neni 22, pika b, paragrafi 2 të cilën e citojmë “Partitë parlamentare pajisen me ndërtesë për selinë e tyre qëndrore dhe zyra vendore.