Asnjë taksë për reklamat, Lewandowski në telashe me drejtësinë gjermane

Robert Lewandowski dyshohet se nuk ka paguar tekst e reklamave deri në vitin 2016. Raportohet se polaku nuk rezulton të ketë paguar në Gjermani ose në Poloni dhe Der Spiegel ka publikuar një hetim pas analizës së shumë dokumenteve.

Thuhet se organizatori është Kamil Gorzelnik, shoku i fëmijërisë dhe avokati i sulmuesit. Ai kishte zgjedhur një formulë që lë goxha hapësira, ndërkohë që është publikuar edhe një email që ai ia kishte dërguar menaxherit të Lewandowskit.

“Ka rreziqe, por duhet të ndërmerrni rreziqe për të fituar”, thuhet në mesazhin drejtuar Cezary Kucharski. Mes të tjerash në artikull shkruhet se rreth 2.5 milion euro janë “zhdukur” nga avokati, kurse “Leva” nga ana tjetër është shprehur se ka respektuar ligjet.