E rëndë/ Babai dhe dy vëllezërit e tij ushtarakë përdhunuan për 3 vite rresht djalin 5-vjeç

Mediat greke kanë shkruar për një ngjarje të tmerrshme, ku tre vëllezër abuzonin seksualisht pre 3 vitesh me një djalë 5-vjeçar.

Ngjarja bëhet akoma më tronditëse prej faktit që djali i vogël që ra viktimë e dëshirave seksuale të tre ushtarëve nga marsi 2013 deri në qershor 2016, është djali i një prej autorëve.

Fatkeqësisht babai dhe dy xhaxhallarët e tij e abuzuan atë “shumë herë” dhe i shuanin cigaret në trupin e tij të njomë.

Në 2019 me një vendim të Këshillit Gjyqësor të Gjykatës së Apelit Athinë (Gjykata Ushtarake) tre ushtarët u referuan në gjyq për një seri veprash në lidhje me lirinë seksuale dhe përdhunimin serik, etj. në kurriz të një të mituri. Sidoqoftë, Divizioni Penal i Gjykatës Supreme rrëzoi panelin e referimit dhe e riktheu atë për një gjykim të ri.

Babai i djalit pesë vjeçar, Rreshter EPOP, kishte qenë në mosmarrëveshje me gruan e tij që nga viti 2014 dhe sipas një vendimi të Gjykatës së Shkallës së Parë, ai ushtroi të drejtën për të komunikuar me djalin e tij. Kështu, në intervale të paracaktuara, veçanërisht në ditët e Krishtlindjeve, Pashkëve dhe festave të tjera, Rreshteri kishte djalin me vete, ose në shtëpinë e tij atërore në Thesali ose në shtëpinë e tij në Pire.

Lëmshi i dëshirave seksuale ushqyese të vetë babait të djalit, por edhe të dy xhaxhallarëve të tij, njëri prej të cilëve shërbeu me gradën toger në forca të blinduara dhe tjetri me gradën bartës flamuri në selinë e Marinës, u zbulua kur një ditë pasi djali u kthye nga babai i tij, ai kishte shumë nerva, ishte i përgjumur dhe i kequshqyer. Atë ditë në qershor 2016, nëna e tij vuri re një shenjë të rrumbullakët në krahun e fëmijës sikur të ishte shuar një cigare, ndërsa në gjumë kishte parë makthe dhe tha: “Mjaft, nuk mund ta duroj më”.

LEXO EDHE  Greqia heq karantinën për turistët e huaj, por jo për shqiptarët

Të nesërmen në mëngjes, nëna e tij pa një plagë në kyçin e këmbës dhe “kur e pyeti se si e mori, djali i vogël tha që babai i tij i hodhi një cigare dhe kur e pyeti nëse i kishte bërë ndonjë gjë tjetër, ai u përgjigj se babai i tij po bënte më shumë gjera me “urinën” e tij.

Të tre ushtarët, për të mashtruar të voglin, i kishin pagëzuar organet gjenitale me një emër, të cilën ia kishin mësuar edhe djalit.

Në fakt, ata e kërcënuan fëmijën se “do ta vrasin gjyshen dhe do ta rrahin nëse i thoshte diçka”. Atë që i tha nënës së tij, ai e përsëriti në të gjitha seancat (ekzaminimet) e psikologëve, psikologëve të fëmijëve, ekzaminuesve mjekësorë, etj. Ndërsa kishte ekspertizë psikiatrike të fëmijëve, në mënyrë që të verifikonte nëse ato që po thoshte fëmija ishin një realitet apo një trillim të imagjinatës së tij.

Tregues i dhunës psikologjike dhe fizike që ai mori në moshën pesë vjeç ishte se gjatë takimeve me psikologët, ai tha: “Po qaja. Unë po përpiqesha të flisja por ata ma mbyllën gojën”. Kur u pyetën nga psikologët se kur të tre bënë gjithçka që fëmija përshkroi, përgjigjja ishte: “Kjo ndodhi shumë herë, e panumërt”. Të gjithë arritën në përfundimin se fëmija po flet për ngjarje përjetuese.

Sidoqoftë, Gjykata e Lartë rrëzoi panelin e referimit për mungesë arsyetimi ligjor dhe e referoi atë për një seancë të re në Gjykatën Ushtarake.