OBSH përshëndet Britaninë por thotë se bota ka nevojë për më shumë se 3 ose 4 vaksina

Kreu i shërbimeve të urgjencës i Organizatës Botërore të Shëndetësisë përshëndeti miratimin e Britanisë për vaksinën Pfizer / BioNTech.

Sidoqoftë, Dr. Mike Ryan tha se duhen më shumë vaksina dhe deri atëherë duhet të ndiqen masa të tilla si mbajtja e maskave në publik.

Ryan foli me epidemiologun e OBSH-së Dr. Maria Van Kerkhove në një forum publik rreth COVID-19 të organizuar në internet.

Ata përmendën “shpresën” nga zhvillimet e vaksinave por theksuan nevojën për masa të tjera të sigurisë.

“Ne nuk duhet të ndalemi; ne kemi nevojë për më shumë se 3-4 vaksina. Ne kemi nevojë për të rritur prodhimin; ne duhet të ulim çmimin poshtë. Ne kemi nevojë për një vaksinë me një dozë,” tha Ryan duke komentuar mbi zhvillimet e vaksinave në Mbretërinë e Bashkuar.

Mbretëria e Bashkuar u bë vendi i parë që lejoi përdorimin e vaksinës së koronavirusit Pfizer / BioNtech në publik pas miratimit klinik nga autoriteti rregullator i vendit.

LEXO EDHE  Avril Haines, femra e parë që drejton shërbimet sekrete amerikane

Vaksina, e cila siguron 95% mbrojtje kundër COVID-19, do të mbyllet që në javën e ardhshme, tha një deklaratë e qeverisë.

Ryan tha: “annshtë e bezdisshme të thuash, ne nuk jemi atje. Dhe ne do të duhet të jemi shumë të durueshëm me njëri-tjetrin gjatë muajve të ardhshëm. Duhet të vazhdojmë me atë që po bëjmë tani.

“Ka jetë që do të humbasin nëse nuk vazhdojmë atë që po bëjmë. Dhe pastaj kur vaksina të vihet në qarkullim dhe të plotë, ne do të jemi në gjendje të shpëtojmë më shumë jetë.”

Zyrtari i OBSH-së tha: “Mbani veten të sigurt; mbani të gjithë të tjerët të sigurt. Dhe pastaj vaksinat me të vërtetë do të bëjnë një ndryshim. Vaksinat nuk janë një zëvendësim për shëndetin e mirë publik. Ata janë një shtesë masive në armaturën që na duhet për të mposhtur këtë virus “