Kryeministri grek, masa të reja mes një rritje rekord të Covid-19

Kryeministri grek Kyriakos Mitsotakis njoftoi të enjten masa të reja që synojnë të përmbajnë një rritje rekord në infeksionet e koronavirusit.

Përdorimi i maskave jashtë do të bëhet i detyrueshëm, tha Mitsotakis në një adresë televizive.

Ndërkohë, autoritetet do të vendosin një shtetrrethim nga ora 12.30 e mëngjesit deri në orën 5 të mëngjesit në rajonet që i përkasin niveleve të rrezikut tre dhe katër në sistemin me katër nivele.

Masat e reja do të hyjnë në fuqi të Shtunën në orën 6 të mëngjesit.

Autoritetet shëndetësore njoftuan të enjten 882 raste të reja me koronavirus, si dhe 15 vdekje të reja.