Studentët ngrihen në protesta në Spanjë/ Të rinjtë kërkojnë që shkollat të mos mbyllen

Qindra studentë në qytetet kryesore të Spanjës janë bashkuar në protestë kundër masave që ka ndërmarrë qeveria për menaxhimin e pandemisë. Ata shprehen se sistemi arsimor është lënë në një pasiguri totale.

Ndërkohë edhe mjekët në Madrid protestojnë duke kërkuar kushte më të mira pune dhe më tepër staf mjekësor për të përballuar fluksin.

Ministria e Shëndetësisë ka deklaruar se jeta e natës është një nga burimet kryesore të infektimit me Covid-19 në këtë valë të dytë të pandemisë dhe si rrjedhojë do të vendosë më tepër kufizime duke zbatuar fashat orare gjatë natës.

Ndërsa në Itali, ministri i Shëndetësisë Roberto Speranza kërkon më tepër vigjilencë në ruajtjen e distancës fizike si dhe respektimin e masave të tjera.