KPK shkarkon gjyqtaren e Apelit Korçë, Etleva Temo, nuk justifikoi pasurinë

KPK ka shkarkuar nga detyra gjyqtaren e Apelit të Korçës Etleva Temo.

Temo kishte probleme me disa prej pasurive.

Ndërkohë probleme u shfaqën edhe me komfliktin e interesit, ka patur kontakte me disa persona që ajo ka gjykuar.

Temo ka qenë pjesë e trupës gjykuese në të cilën u proceduar Mimoza Margjeka.
Për Etleva Temon SPAK nuk ka arritur të siguroj prova nëse ka qenë ose jo e përfshirë në përfitime të kundraligjshme.

LEXO EDHE  Kodi Zgjedhor/ Bylykbashi: Ndryshimet bien ndesh me Kushtetutën, standardet e OSBE, KiE dhe kërkesën e BE

Apeli i Korçës kambetur  vetëm me një gjyqtar, Olsi Xhavellën. Edhe ky i fundit ka qenë pjesë e trupës ku u procedua Margjeka.