Paundi britanik zhvlerësohet ndjeshëm ndaj lekut, zhvillimet në tregun valutor

Në tregun e këmbimit valutor vendas, të mërkurën, dollari amerikan humbi 0.08 lekë ndërsa monedha europiane u forcua lehtë me 0.03 lekë, krahasuar me një ditë më parë.
Sipas kursit zyrtar të Bankës së Shqipërisë, monedha e gjelbër amerikane këmbehet sot me 105.99 lekë dhe euro me 124.05 lekë.
Paundi britanik dhe franga zvicerane humbën gjithashtu terren në këmbim me lekun.
Monedha britanike këmbehet me 135.94 lekë ose 0.60 lekë më pak se një ditë më parë dhe monedha zvicerane u zhvlerësua me 0.24 lekë duke u kuotuar në vlerën 114.77 lekë.