Arta Marku caktohet sërisht prokurore e përkohshme/ Ja emërimet e reja

Foto nga mbledhja e KLP, 24 shkurt 2020

Arta Marku është emëruar sërish prokurore e përkohshme, sërish në Prokurorinë e Gjykatës së Apelit. Vendimi është marrë gjatë mbledhjes së sotme të Këshillit të Lartë të Prokurorisë (KLP).

KLP vendosi caktimin e përkohshëm në pozicionin e Drejtuesit të Prokurorisë pranë Gjykatës së Shkallës së Parë Lushnje të Arben Dyla ‘, ‘Për caktimin e përkohshëm në pozicionin e Drejtuesit të Prokurorisë pranë Gjykatës së Shkallës së Parë Fier të znj. Violeta Shkurta ‘ dhe ‘Për caktimin e përkohshëm në pozicionin e prokurorit të Prokurorisë pranë Gjykatës së Apelit Tiranë të znj. Arta Marku ‘.

Pas verifikimit të kushteve dhe kritereve ligjore të emërimit, pasurisë, figurës dhe integritetit, Këshilli vendosi kualifikimin për emërim të dy kandidatëve për magjistratë në profilin prokuror, Enkeleda Hoxha dhe Gazmend Frëngu pas diplomimit në Shkollën e Magjistraturës në vitin akademik 2019-2020.

LEXO EDHE  Vrasja në Fier, PD: Krimi mbretëron i pashqetësuar, shoqëria në pasiguri e frikë

Me këtë vendimmarrje, Këshilli hap rrugën për shpalljen e dy vendeve vakante për kandidatët për prokuror.

Më shumicë votash, Këshilli miratoi raportet për analizimin e aftësisë profesionale të subjektit të rivlerësimit Ervin Beqiri, Petrit Hysa dhe Lindita Male (Ziguri) dhe projekt-aktin për mbarimin e statusit, për shkak dorëheqje, të magjistratit Rabiana Halili, aktualisht prokurore në Prokurorinë pranë Gjykatës së Shkallës së Parë Durrës.