Covid 19/ Gjysma e britanikëve kundër vaksinimit

Vetëm gjysma e popullsisë së Britanisë thonë se ata do të bënin vaksinën Covid-19, dhe një në gjashtë janë plotësisht kundër saj sipas një sondazhi të ri.

Një studim i më shumë se 2.200 personave të kryer nga Ipsos MORI, zbuloi se vetëm gjysma e popullsisë të interesuar të merrnin një vaksinë kundër koronavirusit, nëse ajo do të krijohet. Studiuesit zbuluan se të anketuarit që janë skeptikë për shkencën, kishin më shumë të ngjarë të refuzonin vaksinën.

Pjesa e të anketuarve që thanë se nuk do ta marrin vaksinën, ishte më e madhe në mesin e atyre që besojnë se maskat janë të këqija për shëndetin e njerëzve (37 %), ose nuk e zvogëlojnë përhapjen e Covid-19 (34 %), dhe në mesin e atyre që mendojnë se maskat janë një mënyrë që qeveria të kontrollojë publikun (34 %).

LEXO EDHE  Mbretëria e Bashkuar në pikën kritike të pandemisë COVID, thotë këshilltari i lartë mjekësor

Mënyra se si njerëzit aksesojnë lajmet në lidhje me pandeminë, gjithashtu luan një rol me 27 % të atyre që thonë se marrin shumë informacion mbi Covid-19, dhe u shprehën se nuk do të pranonin të merrnin një vaksinë.

Studiuesit gjetën gjithashtu një ndarje gjeneruese me të rinjtë e moshës 16 deri 34 vjeç, që kishin dy herë më shumë të ngjarë të refuzonin vaksinën, sesa ata midis moshës 55 vjeç ( 22 %) dhe 75vjeç (11 % ) respektivisht.