Rokeri amerikan padit Donald Trump, kërkon shpërblim deri në 150,000 dollarë

Presidenti amerikan Donald Trump është hedhur në gjyq nga rokeri Neil Young. Ky i fundit ka akuzuar fushatën zgjedhore të presidentit se kanë shkelur të drejtat e autorit për përdorimin e këngëve të roker-it pa leje.

Young kundërshton luajtjen e “Rockin” dhe” Rrugës së Djallit “ në mitingje dhe ngjarje politike, duke përfshirë një tubim të 20 qershorit në Tulsa, Oklahoma.

Kjo nuk është hera e parë që repri është ankuar për përdorimin e këngëve pa lejen e tij. Kjo gjë ka ndodhur dhe në vitin 2015, si edhe me 3 korrik në mitingun e mbajtur në malin Rushmore.

LEXO EDHE  Xhemi Shehu largohet përfundimisht nga televizioni? Moderatorja habit me deklaratën e fundit

“Kjo ankesë nuk ka për qëllim të mosrespektojë të drejtat dhe mendimet e qytetarëve amerikanë, të cilët janë të lirë të mbështesin kandidatin në zgjedhjen e tyre, paditësi në ndërgjegje të mirë nuk mund të lejojë që muzika e tij të përdoret si një” këngë me temë “për një fushatë përçarëse, jo-amerikane të injorancës dhe urrejtjes– ” thanë avokatët e rokerit në ankesë.

Young kërkon shpërblim deri në 150,000 dollarë për shkeljen e kryer.