Klubet e Superiores i vendosin kushte qeverisë, kërcënojnë me bojkotim të sezonit të ri

Liga e Futbollit Profesionist vendos bojkotimin e kampionatit dhe pak çaste më parë ka dalë me njoftimin e mëposhtëm, ku bëhet me dije se nga 12 shtatori kampionati nuk do të rinisë, në raste se nuk plotësohen katër kushtet e vendosura prej tyre.

Kërkesat që klubet e Superiores ia ka bërë të ditur qeverisë janë ndryshimi i ligjit të sponsorizimeve, falja e borxheve dhe kamatëvonesave për detyrimet fiskale, përfshirjen në TVSH dhe përjashtimin e futbollistëve nga tatimi për të ardhurat, nga 2 në 10 vite.

Deklarata e plotë:

Liga Profesioniste te Futbollit, pasi u njoh me ndryshimet ligjore për sportin të realizuara deri më tani, konstaton me keqardhje se këto ndryshime nuk i japin zgjidhje kërkesave te klubeve te Kategorisë Superiore dhe nuk përmbushin premtimet e bëra nga Qeveria Shqiptare ne tryezën e 11 marsit 2019.

Në këto kushte, Liga Profesioniste e Futbollit kërkon nga Qeveria dhe Kuvendi i Shqipërisë:

Miratimin e një ligji të ri për sponsorizimet sipas formës së propozuar nga komuniteti i futbollit, pasi ndryshimet e propozuara nga qeveria nuk kanë asnjë efekt real mbi ekonominë e futbollit.

Përfshirjen e të gjitha aktiviteteve ekonomike të futbollit në TVSH-në e reduktuar në masën 6%, si bujqësia dhe turizmi dhe jo vetëm infrastrukturën sportive.

Zerimin e gjobave dhe kamatë-vonesave për detyrimet fiskale të prapambetura për të shmangur kolapsin financiar të klubeve.

Zgjatjen e efekteve të përjashtimit nga tatimi mbi të ardhurat për sportistët nga 2 në 10 vite.

Për sa më sipër, LPF vendosi, të bojkotojë Kampionatin Kombëtar të Kategorisë Superiore nga data 12 shtator e  në vijim, deri në plotësimin e kërkesave te mësipërme.

LEXO EDHE  Maratona e Tiranës, ja rrugët ku bllokohet qarkullimi i automjeteve deri në orën 17:00