Kjo është ora e duhur për të ngrënë akullore

Akulloret janë shumë të shijshme, sidomos në periudhën e verës. Por ka një gabim të cilin rëndom e bëjmë të gjithë, pasi nuk e kemi informacionin e nevojshëm.

Ekspertët e shëndetësisë thonë se koha e duhur për të ngrënë një akullore është mbrëmja.

“Për të shmangur efektin e dëmshëm të sheqerit që përmban një akullore, ajo duhet konsumuar pas orës 10:00 të mbrëmjes”, sugjerojnë mjekët.

Doni të dini historinë e shkurtër të akullores?

LEXO EDHE  ‘Dua të infektohem’/ Burri ofron pagesë për atë që i transmeton Covidin (Foto)

Akullorja e parë është prodhuar 3 mijë vjet më parë, në Kinë. Pastaj, në vitin në vitin 1777, filloi të prodhohet edhe në USA.

Në fillim ishte thjesht një produkt i bërë në shtëpi deri në mesin e shekullit XIX, dhe më vonë, në gjysmën e dytë të mijëvjeçarit të dytë, akullorja filloi të bëhej një produkt i industrializuar.