Kryebashkiaku i Finiqit kërkesë Greqisë: Hapni doganën e Qafë Botës

Kryetari i Bashkisë Finiq, Kristo Kiço, i është drejtuar me një letër zv. ministrit grek të Brendshëm, ku i kërkon hapjen e doganës së Qafë Botës.

Ai shprehet se kriza e pandemise ndryshoi papritur mënyrën e jetesës. Kiço shkruan se Bashkinë e Finiqit jetojnë më shumë se 30 mijë banorë me nënshtetësi të dyfishtë, të cilët, për probleme të ndryshme shëndetësore dhe të punës, duhet të lëvizin menjëherë.

I dashur Z. Hardalia

Në radhë të parë dëshiroj t’ju përgëzoj për menaxhimin korrekt dhe efektiv të krizës shëndetësore të shkaktuar nga virusi korona deri më tani, duke marrë parasysh që vazhdimi i masave mbrojtëse kundër këtij rreziku bëhet i domosdoshëm në varësi të rrethanave.

Kjo krizë për ne ishte dhe mbetet një makth e papritur që ndryshoi jetën tonë dhe diktoi rregulla të reja të ndërveprimit shoqëror dhe komunikimit midis nesh. Ne i respektojmë këto rregulla, si dhe recetat e shteteve greke dhe shqiptare për masat e mbrojtjes, por edhe për lëvizjen e kontrolluar nëpër vendkalimet kufitare të dy vendeve, por në të njëjtën kohë, ne, si autoritet komunal i Finiqit në kufirin me Igumenicën, do të donim sigurohuni që lëvizja e kontrolluar e qytetarëve dhe automjeteve që bëhet me porosinë tuaj në Kakavia të bëhet në Doganat e Mavromatit. Kjo pasi porta e Kakavia nuk duket se është e mjaftueshme për të trajtuar të gjithë trafikun tranzit që po zhvillohet këto ditë.

LEXO EDHE  Ferdinand Xhaferri: Lëvizja e Berishës për interesa personale

Unë duhet të kujtoj se në Bashkine e Finiqit jetojnë më shumë se 30 mijë banorë me nënshtetësi të dyfishtë, të cilët, për probleme të ndryshme shëndetësore dhe të punës, duhet të lëvizin menjëherë.

Faleminderit për mirëkuptimin, përfundon letra e kryetarit të Bashkisë Finiq Kristo Kiço.