Rajoni Puglia do të ndihmojë Shqipërinë kundër Covid-19/ Një Task Force pritet të mbërrijë

Presidenti i rajonit të Puglia në Itali, Michele Emiliano, ka bërë të ditur se do të mbështesë Shqipërinë në luftën kundër koronavirusit.

Në këtë kuadër, pritet që në Shqipëri të mbërrijë nje Task Force, për të dhënë kontributin e saj në luftën kundër Covid-19.

“Qeveria Italiane, Departamenti i Mbrojtjes Civile dhe natyrisht edhe nga Ministri Boccia janë ngarkuar për kryerjen e një misioni për të mbështetur sistemin e kujdesit shëndetësor shqiptar për luftën kundër Covidit bazuar në përvojën që kemi pasur në Itali.

Dhe kështu sot do të fillojë takimi i parë me nje video-konferencë midis eksperteve tane të Departamentit të Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Civile me homologët shqiptarë.

LEXO EDHE  Koronavirusi në Itali/ 24 v*ktima dhe 3725 raste të reja në 24 orët e fundit

Disa ditë më parë kam pasur bisede me kryeministrin shqiptar Edi Rama, të cilit i ofruam ndihmën tonë.

Pas mbarimit të të gjitha procedurave, Task Forca për Mbrojtjen Civile, do të niset për në Shqipëri për të dhënë pikërisht kontributin tonë.

Misioni gjithashtu synon të parandalojë rreziqet epidemiologjike nga Shqipëria, nga ne në Shqipëri ose nga Shqipëria tek ne. Kështu që ne do të bëjmë kontrolle ndërkufitare”, thas Emiliano.