Ndërhyrja kirurgjikale, lajm i mirë për Kardinal Ernest Troshan Simonin

Pas një komplikacioni dhe një ndërhyrje me sukses kirurgjikal në tëmth të udhëhequr nga kirurget më të njohur të botës, Profesor Toneli dhe Profesor Lagji, Kardinal Ernest Troshan Simoni, në moshën 90-vjeçare, ndjehet shëndoshë e mirë në një nga spitalet më të njohura të Italisë, në Firence.

Papati çoi meshë për nder të Kardinal Ernest Troshan Simonit dhe u lut për shëndetin dhe jetëgjatësinë e Bariut të grigjës Shqiptare.

Kardinali i Firences, miku më i ngushtë i Papa Franceskut Betori që u kujdes personalisht për ecurinë e operacionit, në intervistën e dhënë me këtë rast tha se Kardinal Ernest Troshan Simoni është personifikimi i martirizimit të popullit dhe kombit Shqiptar.

LEXO EDHE  Nga çokollatat te patatinat, këto ushqime ndalohen të shiten dhe konsumohen në shkolla

Nder 34 kardinajtë që veshën rrobën e kuqe dhe kapuçin e kardinalit, Kardinal Ernest Troshan Simoni është përzgjedhur për kalvarin, jetën e tij, si bari i rrugës së Zotit, Princ Botëror i Kishës dhe Krishterimit Botëror, duke nderuar dhe ngritur lart emrin e kombit tonë.