Masat anti-Covid, gjoba dhe pezullime aktiviteti për 400 biznese

Inspektorati Shtetëror Shëndetësor ka ndëshkuar me gjobë dhe pezullim aktiviteti 400 subjekte në 24 orët e fundit.

Në njoftimin zyrtar Ministrisë së Shëndetësisë bëri me dije se janë kryer gjithsej 1499 inspektime dhe monitorime.

Nga kontrollet janë konstatuar të hapura edhe disa pishina të cilave i është dhënë masa administrative pezullim i aktivitetit.

Ministria e Shëndetësisë i bën apel bizneseve të zbatojnë me korrektësi protokollet e sigurisë në punë.

“ISHSH me grupet e tjera të Task-Forcës kanë intensifikuar kontrollet dhe monitorimet për masat ndaj COVID-19.

Janë kryer:

LEXO EDHE  Nëna me koronavirus sjell në jetë fëmijën në maternitetin 'Koço Glozheni'

1499 inspektime dhe monitorime në 24 orët e fundit; mbi 113 mijë inspektime dhe monitorime gjatë epidemisë;

Janë vendosur në total mbi 400 masa administrative me gjobë dhe pezullim aktiviteti.

Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale u bën apel bizneseve, të zbatojnë me korrektësi protokollet e sigurisë në punë:

▪Dezinfektoni ambientet;
▪Kryeni ajrosjen rregullisht;
▪Përdorni maska apo barriera mbrojtëse në çdo subjekt shërbimi për qytetarët.
Qytetarët të jenë të kujdesshëm në zbatimin e masave të vendosura:
▪Mbani distancën;
▪Vendoseni maskën;
▪Ruani higjienën personale”, thuhet në njoftim.