25 vite pas gjenocidit të Strebenicës, vrasësit trajtohen si heronj

Nga Kim Mehmeti.

Ushtarët serbë vranë 8000 burra e djem boshnjakë, edhe atë duke i marrë nga duart e ushtarakëve evropianë, që kishin ardhur t’i mbronin myslimanët e Bosnjës!

Edhe sot, 25 vite pas këtij gjenocidit në Srebrenicë, vrasësit e joserbëve, në shoqërinë serbe, trajtohen si heronj!

Pra edhe sot, nuk mungojnë zëra që bëjnë përpjekje ta mohojnë dhe ta heshtin të vërtetën për masakrën më çnjerëzore të ndodhur në Evropë, që nga Lufta e Dytë Botërore.

LEXO EDHE  Vijon situata e rënduar në Kakavijë, mbi 10 km radha e automjeteve

Më në fund, nuk është e panjohur se jo gjithmonë dhe, jo njësoj, kjo botë ka ndje dhembshuri ndaj tragjedive dhe viktimave! Pastaj, nëse nuk je popull që ka forcë ta imponojë të vërtetën e vet, atëherë kotë e ke të shpresosh se bota rrotullohet rreth boshtit të së drejtës e të së vërtetës si dhe rreth boshtit të dhembshurisë ndaj viktimës!”