Shkarkohet nga detyra prokurorja e Apelit të Korçës

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit ka shkarkuar nga detyra Rozeta Qirjaqin, prokurore pranë Prokurorisë së Apelit Korçë, pasi nuk plotësoi kriterin e justifikimit të pasurisë dhe atë të integritetit personal.

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit zhvilloi sot një seancë për shpallje vendimi për subjektin e rivlerësimit, Rozeta Qirjaqi, prokurore pranë Prokurorisë së Apelit Korçë.

Trupa Gjykuese e përbërë nga  Etleda Çiftja, Firdes Shuli, Roland Ilia pasi analizoi provat dhe faktet vendosi shkarkimin nga detyra të prokurores së Apelit të Korçës, Rozeta Qirjaqi pasi nuk arriti të justifikojë pasurin dhe integritetin e figurës.

LEXO EDHE  Shqiptari i zhdukur prej 10 ditësh në Greqi/ Emri

Prokurorja e Apelit të Korçës, Rozeta Qirjaqi u përball më 30 qershor 2020 me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit, ku gjatë seancës dëgjimore u evidentuan gjetje për tre kriteret e rivlerësimit.

Rozeta Qirjaqi e ka filluar karrierën në sistemin e drejtësisë në fillim të viteve ’90 dhe ka punuar si prokurore në Prokurorinë e Korçës. Në vitin 2008, ajo është emëruar prokurore e Apelit të Korçës, detyrë të cilën e kryen edhe aktualisht.