Zgjedhorja, PD thirrje Ruçit: Ushtro kompetencat, Kuvendi të miratojë draftin konsensual pa vonesa

Partia Demokratike, përmes Sekretarit të Përgjithshëm, Gazmend Bardhi, i ka kërkuar Kryeparlamentarit Gramoz Ruçi, që të ushtrojë kompetencat për miratimin sa më parë të draftit të dakordësuar nga Këshilli Politik për Reformën Zgjedhore.

“Miratimi pa vonesa i ndryshimeve konsensuale në Kodin Zgjedhor do të ishte hapi i parë për të dëshmuar vullnet për përmbushjen e kushteve për hapjen e negociatave. Çdo ditë që vonohet përfshirja e këtyre ndryshimeve për miratim në seancë plenare është një ditë e humbur në rrugëtimin e Shqipërisë në BE”, shkruan Bardhi në rrjetet sociale.

Sipas tij, zbatimi sa më parë i ndryshimeve ligjore do të mundësonte jetësimin e garancive shtesë, përfshirë fillimin nga puna sa më parë të KQZ për zbatimin e identifikimit biometrik.

LEXO EDHE  Sizmiologu Dushi: Aplikacionet e tërmetit nuk janë të saktë, mos i merrni gjithmonë parasysh

“Kryetari i Kuvendit të ushtrojë përgjegjësinë e tij për të mundësuar përfshirjen e ndryshimeve në Kodin Zgjedhor në seancën plenare të rradhës. Në këtë mënyrë, 3 vite nga fillimi i punës për Reformën Zgjedhore dhe 1 muaj nga Dakordësia e 5 Qershorit, Shqipëria ka shansin të tregojë se integrimi europian është vërtetë prioritet kombëtar dhe se institucionet janë të përkushtuara për të ushtruar përgjegjësitë e tyre, pa vonesa, në këtë proces jetik për të ardhmen europiane të Shqipërisë”, thekson Bardhi.