Basha: Nuk do njohim koncensionet dhe lejet e dhëna nga Rama në 12 muaj para zgjedhjeve

Kryetari i PD-së, Lulzim Basha, u shpreh nga Golemi, ku takoi sipërmarrësit, se qeverisja aktuale po e ndjen largimin dhe ka filluar të firmosë leje zhvillimore, të cilat po shkatërrojnë bregdetin duke ia dhëne klientëve të vet.

Basha i ka bërë të ditur qytetarëve dhe bizneseve se qeveria e tij nuk do të njohë asnjë nga lejet apo koncesionet që do firmosen nga Qeveria Rama 12 muaj para datës së zgjedhjeve.

“Jo vetëm kaq, por duke parandiere largimin, kanë nisur të firmosin kuturu lloj-lloj lejesh zhvillimore, duke shkatërruar bregdetin, duke u dhënë klientëve të vet leje mbi leje dhe leja të reja.

Përfitoj nga rasti këtu në Golem t’u bëj të ditur qytetarëve shqiptarë se asnjë prej vendimeve të marra 12 muaj para zgjedhjeve të ardhshme parlamentare, kurdo që të jenë ato, nuk do të njihet nga qeveria ime pa iu nënshtruar një procesi transparent për të parë ligjshmërinë e vendimeve të marra.

Ndaj i bëj thirrje çdo biznesmeni apo më keq sekseri dhe pseudo biznesmenëve, të mos gënjejnë njerëzit kot, të mos ushqejnë ëndrrat që ushqehen sa herë vjen tranzicioni, sa herë që vjen rotacioni i pushtetit të një qeverie në ikje “t’kapim çfarë t’kapim”, sepse çdo vendim i marrë 12 muaj para zgjedhjeve parlamentare, qoftë vendim qeverie qoftë, vendim i Këshillit të Rregullimit të Territorit, si ato që kaluan në 2-javëshin e parë të qershorit, qoftë vendimet e parlamentit apo të pseudo-parlamentit, do t’i nënshtrohen një rishikimi të plotë transparent, për të parë ligjshmërinë dhe për të parë përputhjen me interesin publik”, tha Basha.

Ai shtoi se është emergjencë që paratë e shqiptarëve të shkojnë vetëm tek shqiptarët.

“Industria e turizmit sot përbën 26% të ekonomisë shqiptare. 26% do të thotë qindra-mijëra shqiptarë, që nuk do të kenë dot bukën e gojës për fëmijët e tyre, nuk do të kenë dot pagat minimale për fëmijët e tyre, sepse, në vend që të mbështetet kjo industri me masa me lehtësime, vazhdojnë t’i rëndojnë e të mos u japin asnjë subvencion.

LEXO EDHE  Vasili-Ramës: Je frikacak noterik, 5 qershori marrëveshje që të hysh në zgjedhje

Problemi tjetër është që ndërkohë që nuk kujtohen t’u japin mbështetje, faturat, taksat, tatimet kërcasin si normalisht, njësoj sikur të jeni në aktivitet të plotë.

Mesazhi që kam nga Golemi, miqtë e mi, është që ky është një vend i bekuar nga natyra, është një vend i bekuar nga njerëzit punëtorë, por është një vend i mallkuar nga ata që kemi në krye. Ndaj, një orë e më parë duhet ndryshim. Një ndryshim real dhe i prekshëm jo thjesht një rotacion karrigesh, por një qeveri që mendon për ju, një qeveri që mendon për ekonominë, një qeveri që mendon për vendet e punës dhe jo një qeveri që mendon vetëm për veten e vet dhe për një grusht oligarkësh.

Ky është zotimi ynë kryesor, ky është zotimi ynë i parë. Ta kthejmë qeverisjen tek njerëzit, ta kthejmë vëmendjen tek njerëzit, ta kthejmë vëmendjen tek ekonomia dhe paratë e taksapaguesve shqiptarë, paratë e sipërmarrjes shqiptare, që mbushin arkën e shtetit, sot me shumë se kurrë, duhet të shkojnë tek sipërmarrja, duhet të shkojnë tek xhepat e boshatisur të konsumatorëve shqiptarë.

Ju përshëndes edhe njëherë nga kjo pamje e mrekullueshme këtu buzë detit, në Golem, me një plazh tejet të boshatisur dhe me shpresën që kjo kohë e vështirë, së shpejti, do të marrë fund me bashkimin e vullneteve të mira e të gjithë njerëzve punëtorë të këtij vendi”, ka thënë Basha.