FOTO/ Denaj: Eksportet e prodhimeve bujqësore rritje me 12.8% në lekë

Ministrja e Ekonomisë dhe Financave, Anila Denaj bën me dije se eksportet e prodhimeve bujqësore kanë kapur kulmin në 5 vitet e fundit.

Sipas shifrave që publikon Denaj për 5- mujorët e parë të çdo viti nga 2016, këtë vit kanë arritur në 75 mijë e 645 ton prodhime bujqësore të eksportuara apo 4 miliardë e 436 milionë e 174 mijë lekë në total.

LEXO EDHE  Horror në Kamëz! Punonjësit mbajnë peng në frigorifer kolegun

Sipas saj, në krahasim me 2019 ka një rritje me 17.4% në ton apo 12.8% në lekë.

STATUSI NGA ANILA DENAJ

↗️Vijon rritja e eksporteve të prodhimeve bujqësore👩🏻‍🌾👨🏻‍🌾

✅ Ka një rritje prej 17,4% në ton apo 12,8% në lek krahasuar me të njëjtin pesëmujor të 2019