Mbetjet në Shkumbin, IKMT ndëshkon me 2 mln lekë gjobë Bashkinë e Rrogozhinës

Inspektoriati Kombëtar i Mbrojtjes së Territorit ka gjobitur të enjten Bashkinë e Rrogozhinës për mosmarrjen e masave për ndotjen e basenit të lumenjve.

Gjoba prej 2 milionë lekësh për bashkinë vjen një muaj pasi IKMT gjobiti bashkinë Viola-Green shpk, e cila derdhte mbetjet në lumin Shkumbin.

Gjatë këtyrë dy javevë, bashkia nuk pastroi bregun e lumit nga hedhja pa kriter e plehrave.

Një muaj më parë, IKMT gjobiti dhe paditi në prokurori kompaninë Viola-Green shpk, e cila kishte fituar tenderin për pastrimin e plehrave në bashkinë Rrogozhinë. Pas mbledhjes së plehrave nëpër qytet, kompania i hidhte ato në në fshatin Zall, pranë bregut të lumit Shkumbin dhe më pas ato përfundonin në det.

LEXO EDHE  Naftëtarët sërish në protestë: Të ndalet çmontimi i uzinës ose futemi në grevë urie

Për shkak të këtij skandali,  ambasada gjermane ndërpreu financimit ndaj Bashkisë Rrogozhinë për menaxhimin e integruar të mbetjeve dhe ekonominë ricikluese.