Prindër kujdes me edukimin e fëmijës, ndikon në zhvillimin mendor

Adoleshentët, prindërit e të cilëve kanë qënë shumë striktë në rritje, hasin vështirësi në formimin e marrëdhënieve emocionale kur rriten, tregojnë kërkuesit.

Kërkues nga universiteti i Virginia zbuluan se fëmijët me prindër kontrollues në moshën 13 vjeçare, kanë vështirësi në marrëdhënie me njerëzit deri në moshën 32 vjeçare.

LEXO EDHE  Ja përfitimet shëndetësore që merrni nëse hani çokollata

Autorja e studimit, Dr Emily Loeb thotë se prindërit, edukuesit dhe doktorët duhet të jenë në dijeni të ndikimit që ka kontrolli i tepërt te zhvillimi i fëmijës.

“Ky stil prindërimi krijon një ndalesë në zhvillimin e adoleshentit, pasi ndërhyn me zhvillimin e autonomisë në një moshë kritike,” thotë Loeb.