‘COVID, tërmet, uragan…’/ Shkencëtari i njohur: E llogaritëm keq kalendarin ‘Maya’, ja kur vjen fundi i botës

Nëse keni menduar COVID-19, trazirat në vende të ndryshme, karkalecat, shpërthimet vullkanike dhe uraganët sinjalizuan fundin e botës- ju mund të keni të drejtë!

Parashikimi i ndodhur në kalendarin Mayan se fundi i botës do të ndodhte më 21 dhjetor të 2012, rezultoi i gabuar. Por ekziston edhe një teori tjetër që ai mund të jetë lexuar gabim.

“Sipas kalendarit Julian, ne jemi teknikisht në vitin 2012 … Numri i ditëve të humbura në një vit për shkak të zhvendosjes në kalendarin Gregorian është 11 ditë … Për 268 vjet duke përdorur Kalendarin Gregorian (1752-2020) herë 11 ditë = 2,948 ditë. 2,948 ditë / 365 ditë (në vit) = 8 vjet. Kështu që fundi i botës pritet që të ndodhë më 21 qeshor,”- përllogariti shkencëtari Paolo Tagaloguin.

LEXO EDHE  Nisja e anijes kozmike, NASA ka një ftesë të veçantë për shqiptarët

Në vitin 2012, teoricienët ishin të bindur se fundi i botës do të ndodhte më 21 dhjetor, por gjithë çfarë ndodhi ishte bllokimi i kanalizimeve në piramidat e ndërtuara nga fiset “Maya”.