Ekspertët: Karantina dëmton shëndetin mendor

Karantina mund të ketë pasoja afat-gjata dëmtuese në shëndetin mendor të të rinjëve, kanë paralajmëruar ekspertët.

Ndërveprimi social fytyrë-më-fytyrë është vital për zhvillimin e trurit dhe krijimin e një sensi vetvetje në moshat 10-24 vjeç.

Kërkues nga universiteti i Cambridge paralajmërojnë se një mangësi e tillë mund të çojë në probleme me shëndetin mendor më vonë.

LEXO EDHE  Koronavirusi në M.Veriut/ 14 humbje jete dhe 2 mijë raste të reja, në 24 orët e fundit

Mediat sociale, pavarësisht reputacionit të tyre negativ deri më tani, shihen nga ekspertët si shpëtimtarët e vetëm të të rinjëve në këto kohë.

Ato duken se kanë ofruar ndërveprimin social të munguar, edhe pse virtual.