Masat për COVID/ Nga sot, s’ka më kufizime për lëvizjen. Çfarë nuk lejohet ende

Kjo javë do të shënojë një fazë të re të hapjes së vendit.

Nga kjo e hënë – 1 qershor, në gjithë vendin do të hiqen kufizimet e orareve për qytetarët dhe bizneset, ndërsa do të rinisë lëvizja në gjithë territorin si dhe një seri aktivitetesh sipas protokolleve strikte të sigurisë.

Po ashtu, pas datës 1 qershor hapen kufijtë tokësorë pa detyrim vetëkarantimi, përveç rasteve kur konsiderohet e domosdoshme nga autoritetet shëndetësore.

Plazhet do të hapen më 1 qershor vetëm për strukturat akomoduese, ndërsa në datën 6 qershor do të hapen për të gjithë qytetarët.

Kopshtet dhe çerdhet, parqet, këndet e lojërave, palestrat dhe qendrat e internetit do të rinisin po ashtu punën në gjithë vendin duke zbatuar protokollet e sigurisë.

Aktivitetet sportive do të lejohet të rinisin pa spektatorë, ndërkohë që do të hapen edhe kurset profesionale, edukative, argëtuese dhe konkurset e punësimit.

LEXO EDHE  Sokol Sadushi zgjidhet zv/kryetar i Gjykatës së Lartë, me kompetencat e kryetarit

Por pavarësisht shtimit të aktiviteteve që do të rifillojnë nga puna nga data 1 qershor, ka disa aktivitete të tjera të cilat do të vijojnë të qëndrojnë të mbyllura deri më 23 qershor, kur është përcaktuar edhe kohëzgjatja e gjendjes së fatkeqësisë natyrore.

Bëhet fjalë për aktivitete ku grumbullimet e njerëzve mund të jenë më të mëdha dhe si pasojë edhe rreziku i përhapjes së infeksionit është më i madh.

Kështu, do të ndalohet hapja e klubeve të natës, hapja e pishinave, hapja e teatrove dhe kinemave.

Po ashtu ndalohen edhe tubimet dhe konferencat, si dhe organizimet e mëdha, përtej atyre familjare, si për funerale, dasma etj.