Këmbimi valutor/ Leku forcon pozitat ndaj dollarit, zhvlerësohet përballë euros

Në tregun e këmbimit valutor vendas, të enjten leku forcoi pozitat ndaj dollarit amerikan dhe u zhvlerësua në raport me monedhën europiane.

Sipas kursit zyrtar të Bankës së Shqipërisë, euroja këmbehet sot me 124,16 lekë ose 0,15 lekë më pak se një ditë më parë.

LEXO EDHE  Pandemia/ Përse frekuentimi i bareve dhe restoranteve është shumë i rrezikshëm në këto kohë?

Ndërsa dollari amerikan u zhvlerësua me 0,23 lekë dhe këmbehet me 112,87 lekë.

Gjithashtu sot monedha vendase u mbiçmua edhe ndaj koronave të vendeve nordike.

Koronat suedeze, norvegjeze dhe daneze u zhvlerësuan lehtë, përkatësisht me 0,1 lekë, 0,3 lekë dhe 0,2 lekë.