Vetëvendosja: Institucionet shqiptare të hedhin dritë mbi vizitën e Pacollit

Lëvizja Vetëvendosje në Shqipëri kërkon nga institucionet të hedhin dritë mbi vizitën e Behgjet Pacollit në vendin tonë në kushtet kur kufijtë e vendit ishin mbyllur për shkak të pandemisë.

“Kanë kaluar dy javë prej ardhjes së Behgjet Pacollit në Republikën e Shqipërisë me avionin e tij privat në datën 28 prill 2020, në rrethana të dyshimta, në mes të gjendjes së fatkeqsisë natyrore dhe në shpërputhje të rregullave të riatdhesimit të bëra publike nga Ministria e Infrastrukturës dhe Energjisë në mes të pandemisë. Kujtojmë që Ambasada e Republikës së Kosovës në Tiranë është deklaruar publikisht në datën 29 prill 2020, duke shpjeguar se nuk dinë asgjë për rastin dhe se të vetmin informacion e kishin nga mediat. As publiku i gjerë nuk e di se çfarë ndodhi në datat 28-30 prill 2020, gjatë ardhjes së Behgjet Pacollit në Republikën e Shqipërisë. Kjo vjen për shkak të territ informativ që kanë krijuar institucionet e Republikës së Shqipërisë, duke mos dhënë asnjë shpjegim”, thuhet në një reaim të VV.

LEXO EDHE  Skulptori nuk fitoi betejën me Covid-19, gazetari thumbon Ramën: Sikur të heshtje do e nderoje

“Përfaqësues të Lëvizjes VETËVENDOSJE! Qendra në Shqipëri i janë drejtuar në disa raste publikisht institucioneve të Republikës së Shqipërisë për ta zbardhur rastin, por kanë hasur në vesh të shurdhër. Në mungesë të transparencës, këtë javë u jemi drejtuar zyrtarisht me shkrim katër institucioneve të Republikës së Shqipërisë, bazuar mbi ligjin për të drejtën e informimit, për të kërkuar zbardhjen e këtij rasti: Ministrisë për Evropën dhe Punët e Jashtme, Ministrisë së Infrastrukturës dhe Energjisë, Drejtorisë së Përgjithshme të Policisë dhe Autoritetit të Aviacionit Civil (shkresa e plotë gjendet në vijim të kësaj komunikate). Kjo çështje ka prekur shëndetin publik dhe ka krijuar një situatë skandali për institucionet e Republikës së Shqipërisë. Kërkojmë transparencë të plotë për rastin”, vijon reagimi.