Nuk ka krizë për “oligarkët”. “Fusha” kap 400 milionë lekë për pastrimin e Krujës

Nga Boldnews.al

Kompania “Fusha” shpk është shpallur fituese e tenderit 400 milionë lekë (të vjetra) për pastrimin e qytetit të Krujës, në përfundim të një tenderi pa garë të zhvilluar me firmën e kryebashkiakut socialist, Artur Bushi.

Në 2 Prill 2020, kur Shqipëria po vuan pasojat e mungesës së parave për të përballuar pandeminë e Covid-19, “Fusha” shpk, një nga kompanitë që ka fituar maksimalisht nga drejtuesit politikë të majtë, është shpallur fituese në tenderin “Shërbimi i pastrimit dhe depozitimit të mbetjeve urbane për Qytetin Krujë”.

Tenderi është hapur në 2 Mars 2020 dhe fondi limit ishte rreth 400 milionë lekë (të vjetra) pa TVSH, afërsisht 400 mijë euro.

LEXO EDHE  "Vijimësia është e sigurtë"/ Mesazhi i Tritan Kalos: Ja ç´duhet për të përballuar sfidat me sukses

Sipas të dhënave zyrtare, në tender ka marrë pjesë vetëm një konkurent, bashkimi i operatorëve “Dien” shpk dhe “Fusha” shpk.

Këto dy operatorë kanë pasur edhe më parë kontrata për shërbimin e pastrimit të Krujës, të nënshkruara me kryetarin Artur Bushi.

Së fundmi, “Dien” dhe “Fusha” shpk kanë fituar një tender pa garë, pasi përballë tyre nuk ka pasur asnjë konkurent tjetër.