E frikshme/ Ja si e shkatërron COVID-19, mushkërinë (Video)

Janë pamje të frikshme ato se si COVID-19, shkatërron mushkëritë, që janë edhe më të preferuarat nga virusi.

Dr. Keith Mortman, Shefi i Kirurgjisë torakale, ka publikuar një video të një pacienti që është duke u trajtuar në spital dhe e ka përshkuar nëpërmjet një ekzekutimi virtual të mushkërive se çfarë ndodh në trupin e tij kur virusi vepron.

Mortman mendon se pamja brenda mushkërive të një pacienti me COVID-19 ka një mesazh të fuqishëm për publikun.

“Ky pacient është një zotëri në fund të viteve të 50-ta, i cili fillimisht kishte ethe dhe kollë si shumë njerëz të tjerë.

Simptomat e frymëmarrjes përparuan mjaft shpejt, deri në pikën kur ai duhej të intubohej dhe të vihej në ventilator”, tha ai.

Më tej mjeku ka shpjeguar se pjesa blu është mushkëria normale, kurse pjesa e verdhë është mushkëri që shkatërrohet nga virusi.

“Është mjaft alarmante të shohësh sepse ndryshe nga pneumonia e shumëllojshme që mund të prekë vetëm një pjesë të vogël të mushkërive ose ndryshe nga gripi i zakonshëm, ajo që po shihni në këtë video është me të vërtetë dëmi i përhapur në mushkëri”, tha Dr.Mortman.

LEXO EDHE  Mjeku: E pafalshme që mjekët të mos përdorin maskë

Modeli 3D u prodhua në partneritet me një kompani të quajtur Surgical Theater, duke përdorur skanimin CAT të pacientit me koronavirus.

Shpresa e Mortman është që teknologjia mund të ndihmojë profesionistët mjekësorë në linjat e para, por ai gjithashtu dëshiron që anëtarët e publikut t’i shohin vetë këto imazhe.

“Unë me të vërtetë dua që ata të jenë në gjendje ta shohin këtë dhe të kuptojnë vërtet dëmin që po i bëhet mushkërive, kjo është ashpërsia e sëmundjes. Ndoshta, tani të gjithë mbase mendojnë dy herë para se të bëjnë një festë shtëpiake ose të shkojnë jashtë në grupe të mëdha”, është shprehur ai.