U dorëhoq pas nisjes së Vetting-ut/ Prokurori i Pogradecit, 15 vjet larg sistemit të drejtësisë

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK vendosi më 9 mars të deklarojë ndërprerjen e procesit të rivlerësimit kalimtar për prokurorin e Prokurorisë së Pogradecit, Erion Pustina dhe humbjen e të drejtës së tij për tu emëruar në sistemin e drejtësisë për 15 vitet e ardhshëm.

Në vendimin e KPK shpjegohet se prokurori Erion Pustina i ka kërkuar Komisionit më 26 shkurt 2020 të ndërpresë procesin e vetingut, rreth një muaj e gjysmë pasi ishte njoftuar se ndaj tij kishte nisur hetimi administrativ.

Komisioni e ka nisur hetimi administrativ më datë 19 dhjetor 2019, ndërsa më datë 10 janar i’a ka njoftuar këtë fakt prokurorit Pustina. Ky i fundit ka dorëzuar fillimisht dorëheqjen pranë Këshillit të Lartë të Prokurorisë, KLP, që më datë 11 shkurt ka vendosur të deklarojë mbarimin e statusit të magjistratit për Pustinën.

LEXO EDHE  Meta: Po vdesin njerëz nga keqmenaxhimi katastrofik i situatës së Covid nga qeveria

Në përfundim trupa gjykuese e KPK e përbërë Lulzim Hamitaj kryesues, Genta Tafa(Bungo) relatore dhe Alma Faskaj anëtare, ka vendosur të ndërpresë vetingun për prokurorin Erion Pustina.

Në vendim shpjegohet se prokurorët ose gjyqtarët që dorëhiqen bazuar në nenin 65 të Ligjit nr.96/2016, nuk janë të detyruar ta arsyetojnë kërkesën e tyre. /Birn/