Shpërndanin drogë nga Spanja në pjesë të tjera të Evropës, midis 14 të arrestuarve edhe tre “kapot” shqiptarë

Një organizatë kriminale e cila dyshohet se është angazhuar në trafikun ndërkombëtar të marijuanës dhe hashashit, është çmontuar nga Policia Nacionale spanjolle.

14 persona të kombësive të ndryshme që operuan nga Reus (Tarragona) dhe që shpërndanë ilaçin në vendet në pjesën tjetër të Evropës, të tilla si Franca, Holanda, Gjermania dhe Italia, janë arrestuar.

Hetimi filloi në mars të vitit të shkruar, kur u zbulua një grup i përbërë nga individë me origjinë shqiptare, i cili përdorte shtëpi afër Reus për të rritur marijunaën dhe për ta eksportuar në vende të tjera.

Organizata jo vetëm që kishte plantacionet e veta, por gjithashtu “ushqeu” përdorimin e drogës përmes një rrjeti të gjerë të kontakteve që kishte në të gjithë Katalonjës veçanërisht në provincat e Tarragona dhe Lleida.

Në këtë mënyrë, grupi mori sasi të mëdha marijuane që më vonë e shpërndanin duke u kamufluar në kamionë të një ndërmarrje transporti të Barcelonës, e cila ishte krejtësisht e ligjshme.

Një nga kamionët që transportonte drogën kishte kryer një ngarkesë në rajonin e La Selva. Policia ndërhyri dhe sekuestroi nëntë kilogram hashash dhe një shumë të konsiderueshme parash.

Dyqani me 200 kg drogë

Dërgesat, për të qenë fitimprurëse, arritën në 200 kilogramë, me një frekuencë prej një ose dy udhëtimesh në muaj. Qëllimi, siç shpjegojnë hetuesit nga policia Gjyqësore Reus, ishte shitja e drogës jashtë Spanjës, “ku përfitimet janë më të larta”. Në fakt, nëse në Spanjë shitja e marijuanës arrin 2,000 euro për kilogram, në pjesët e tjera të Evropës mund të arrijë në 3000 dhe madje 4,000.

LEXO EDHE  Meta tregon pse e publikoi mesazhin e diplomatit në Shqipëri

Hetuesit e dinin se ku ishte lokacioni i fundit i ruajtjes së marihuanës dhe përpara se të bëhej gati një dërgesë e re, gjashtë hyrje ishin bërë në shtëpi. 200 kilogramë marijuanë u kap brenda ndërtesës. Dhe paralelisht, policia franceze ndërhyri në dy lokacione në Francë ku sekuestroi 200 kilogramë drogë.

Ata prodhuan dhe blenë substancë narkotike nga prodhuesit e tjerë për ta shitur më vonë. Organizata ishte përgjegjëse për administrimin e plantacioneve të veta, si dhe të kontaktonte prodhuesit ose ndërmjetësit e palëve të treta për të bërë mbledhjen më të madhe të mundshme të kësaj substance.

Më pas, në ambientet e mbrojtura, të cilat vazhdimisht ndryshonin si masë sigurie, ajo ishte tharë, paketohej me vakum dhe ruhej derisa shuma e grumbulluar të transportohej në Evropë.

Janë arrestuar gjithsej 14 persona, përfshirë tre personat përgjegjës për trafikun, me origjinë shqiptare, të cilët janë burgosur.