Ligji që lejon përgjimet nga policia, PD: Antikushtetues, Rama po zëvendëson shtetin ligjor me regjimin policor

Debati për ligjin e Policisë së Shtetit dhe të drejtat që i jepen asaj me vendim për të përgjuar qytetarët pa vendim të prokurorisë dhe gjykatës, është konsideruar antikushtetues nga Partia Demokratike.

Në një deklaratë për mediat, Gazmend Bardhi, shprehet se Edi Rama ka shkelur Kushtetutën në mënyrë flagrante dhe kjo është sjelle antidemokratike, e cila minon rrugën e Shqipërisë drejt Bashkimit Evropian.

Deklarata e plotë

Deklaratë e Sekretarit të Përgjithshëm të PD, Gazment Bardhi në emër të Partisë Demokratike për ndryshimet  në ligjin e Policisë së Shtetit

LEXO EDHE  "Vrasësi më i madh mes nesh është padyshim shkujdesja"/ Shkrimtarja publikon fotot dhe ka një apel

Edi Rama po zëvendëson shtetin ligjor me një regjim policor, në shkelje të Kushtetutës dhe në dhunim flagrant të të drejtave të njeriut.  Ligji për përgjimin e qytetarëve nga Policia, pa autorizim të prokurorisë apo pa vendim të gjykatës, thellon sjelljen antidemokratike të Edi Ramës dhe minon seriozisht rrugën europiane të Shqipërisë.

Për Partinë Demokratike ligji është antikushtetues dhe i papranueshëm.