Çekaj kërkoi hetime për prokurorin, ja përgjigjia që merr nga KLP

Këshilli i Lartë i Prokurorisë nuk ka marrë në shqyrtim kërkesën e Arbër Çekaj, i arrestuar për 613 kg kokianë të kapur në Maminas në shkurt të vitit 2018, i cili kërkonte hetimin e veprimeve hetimore të kryera nga prokurori i çështjes Ervin Kondili.

Mësohet se KLP ka argumentuar qëndrimin me faktin se nuk është në kompetencën e këtij intitucioni për të ndërhyrë te prokurorët dhe hetimi i çështjeve.

LEXO EDHE  Diskriminimi për shkak të bindjeve politike, i gjithëpërhapur në administratë

Çekaj është pronari i kompanisë “Arbri Garden” në kontenierët me banane të së cilës u kapën edhe 613 kg kokáinë që vinin nga Kolumbia.

Çekaj u arrestua në Gjermani dhe më pas u ekstradua drejt Shqipërisë ku po gjykohet nga Gjykata Speciale.