Anëtarët e KED/ Presidenca hedh sot shortin, ja kandidatët

Institucioni i Presidentit do të hedhë shortin për zgjedhjen e përbërjes së re të Këshillit të Emërimeve në Drejtësi.

Shorti do të hidhet në orën 12:00 dhe në këtë garë marrin pjesë gjyqtarë të Kushtetueses, anëtarë të Gjykatës së Lartë dhe Gjykatave Administrative, po ashtu dhe Prokurorë.

“Sot në ora 12:00 në Institucionin e Presidentit të Republikës hidhet shorti për zgjedhjen e anëtarëve të Këshillit të ri të Emërimeve në Drejtësi (KED)”, bëri të ditur Zëdhënësi i Presidentit, Tedi Blushi.

Në total KED-ja përbëhet nga një trupë prej 7 anëtarësh, ndërkohë që zgjidhen edhe 3 anëtarë zëvendësues.

LEXO EDHE  Nëna me koronavirus sjell në jetë fëmijën në maternitetin 'Koço Glozheni'

KED ka si funksion që të bëj vlerësimin e kandidatëve për anëtar të Gjykatës Kushtetuese, anëtarëve të Gjykatës së Lartë, Prokurorëve etj.

Në javët e fundit, mes Presidentit dhe kreut aktual të KED, ka pasur përplasje lidhur me anëtarin e Gjykatës Kushtetuese.

Më poshtë gjeni të plotë listat e kandidatëve.

Kandidatë nga KLGJ, Kliko Këtu

Kandidatët nga KLP, Kliko Këtu

Kandidatët nga Kushtetuesja (përjashtohet Besnik Muçi), Kliko Këtu