Pas intervistave/ KLP shpall sot pikëzimin e kandidatëve për Kryeprokurorin e ri

Këshilli i Lartë i Prokurorisë do të shpallë sot pikëzimin e tri kandidatëve për Prokuror të Përgjithshëm. Një ditë më parë Këshilli intervistoi në seanca të ndara tre kandidatët për Kryeprokuror Arta Marku, Fatjona Memçaj dhe Olsian Çela.

Tri kandidatët paraqiten platformat e tyre dhe më pas iu përgjigjen pyetjeve të anëtarëve të KLP për çështje të ndryshme për menaxhimin e punës në Prokurorinë e Përgjithshme.

LEXO EDHE  Makina përplas 15-vjeçarin në Tiranë, dërgohet me urgjencë në spital

Pas kësaj faze në mbledhjen e orës 11, KLP ka njoftuar se do të bëjë renditjen e kandidateve. Më pas lista do ti dërgohet për votim Kuvendit.

Në rast se asnjë kandidat nuk merr 84 vota, atëherë automatikisht Prokuror i Përgjithshëm do të zgjidhet ai që është renditur i pari.