KPA shkarkon gjyqtarin Artur Malaj

Kolegji i Poaçëm i Apelimit shkarkon nga detyra gjyqtarin Artur Malaj.

Ky i fundit kishte kaluar vettingun në KPK, por vendimi ishte apeluar nga Komisioneri Publik.

KPA shpalli sot vendimin e formës së prerë, sipas të cilit Malaj mbetet jashtë rradhëve të drejtësisë.

Malaj ishte gjyqtar në Gjykatën e Apelit Administrativ dhe një nga anëtarët e Kolegjit Zgjedhor.

Sipas KPA-së, ai ka deklarime kontradiktore lidhur me pasurinë.

LEXO EDHE  Ngjarja në Kombinat/ Prokuroria nis verifikimet ndaj disa sekteve fetare

“Operacioni Ndërkombëtar i Monitorimit u ka paraqitur Komisionerëve Publikë rekomandimin për ta ankimuar në Kolegjin e Posaçëm të Apelimit vendimin e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit për konfirmimin në detyrë të z. Artur Malaj”, thuhet ne shkresen e ONM.

Trupa e Kolegjit përbëhej nga gjyqtarja Rezarta Schuetz si kryesuese, Sokol Çomo relator dhe Ina Rama, Ardian Hajdari dhe Luan Daci anëtarë.