Votimi, kush është prokurorja që zëvendëson Gent Osmanin në KLP

Prokurorja Esmeralda Keshi është zgjedhur anëtare e Këshillit të Lartë të Prokurorisë me 133 vota pro duke sfiduar Vladimir Marën. Prokurori Mara arriti të marrë 109 vota duke humbur kështu betejën me kandidaten tjetër. Ky proces është mbikëqyrur nga fillimi deri në fund  nga kryeprokurorja e përgjithshme të përkohshme, Arta Marku.

Prokurorja Keshi zëvendëson në këtë post Gentian Osmanin, i cili ra në “rrjetën” e vettingut dhe u shkarkua nga Komisioni i Posaçëm i Apelimit pas ankimimit të Komisionerit Publik për shkak të kriterit pasuror.

LEXO EDHE  Kontrolli për koronavirusin në Portin e Durrësit/ Goxhaj: Ja si po e përhap qeveria, Edi po lutet që të hyjë në Shqipëri

Gjithsej ishin 253 vota, ndërsa 242  prej tyre ishin të vlefshme, ndërsa 11 u shpallën të pavlefshme. Nga procesi i votimit u përjashtua  drejtuesja e Krimeve të Rënda, Donika Prela, e cila u paraqit me vonesë në votim.