A ka rëndësi madhësia e penisit në seks? Ja përgjigja që japin ekspertet e fushës

Për shkak të cilësive fizike, aftësitë amatore gjatë aktit seksual janë të lidhura me njëra-tjetrën. “I talentuari” nuk është vetëm fizikisht i fuqishëm, por edhe një joshës i vërtetë. Përmasat e organit ushqejnë imagjinatën erotike femërore dhe kjo është një çështje e pritshmërive.

Shkurtimisht, a mund të ketë rëndësi përmasa e penisit? Sa herë, me shaka, kemi pyetur veten ose kemi diskutuar me miqtë tanë, nëse ai e ka 13, 15 apo 18 centimetra? Dhe mos thuaj jo sepse nuk e besojmë. Pastaj kuptojmë se tërheqja për një mashkull kalon edhe përmes masave të tij intime? Me sa duket, po! Pikërisht si gjatësia, beli dhe shpatullat, kur është fjala për seksin, përmasa e penisit ka shumë rëndësi.

Kjo është deklaruar nga një studim i Universitetit të Otavës. Dhe ai gjithashtu nënvizon se si për ne femrat nuk është gjithmonë e lehtë dhe e qartë të jemi në gjendje të flasim për këtë. Vetëm 33 gra nga 100 pranojnë pa hezitim dhe siklet se po, së bashku me kuptimin erotik, madhësia ka rëndësi në një marrëdhënie.

Por është një studim tjetër, këtë herë një anglez, i Kolegjit King’s në Londër, i cili ka studiuar mbi 15 mijë protagonistë anembanë botës, i cili krijoi një standard: 12/13 centimetra gjatësi do të ishte madhësia ideale e penisit sepse gruaja është plotësisht e kënaqur. Shkurtimisht, për gjininë femërore përmasat luajnë një rol vendimtar.

Si ndikojnë përmasat e penisit në kënaqësinë seksuale?

Është e panevojshme të thuhet se dimensionet kanë rëndësi sa kohë që njeriu di t’i përdorë ato: pa dëshirë dhe vëmendje ndaj kënaqësisë së partnerit, centimetrat janë vërtet të padobishëm! Ekspertët thonë se, duke pasur parasysh gjatësinë mesatare të vaginës që është rreth shtatë centimetra, një penis i ngritur midis 10 dhe 12 centimetra, mund të lejojë një depërtim dhe një marrëdhënie të kënaqshme seksuale.

LEXO EDHE  Keni plane për pushime? Ja çfarë parashikohet për 10 ditëshin e parë të shtatorit

Ka edhe ata që thonë se për të bërë dallimin poshtë çarçafëve nuk është gjatësia, por perimetri. Ju nuk do ta besoni, por është shumë e vërtetë: gjatë aktit seksual, penisi i talentuar i përmbahet mirë mureve vaginale, të cilat janë një zonë e pasur me mbaresa nervore, duke prodhuar ndjesi shumë të këndshme. Në anën tjetër, një organ i vogël përfshin nevojën që gruaja të shtrëngojë muskujt e unazës vaginale për ta provuar atë. Dhe gjërat bëhen më të vështira.

Le të themi se një njeri shumë i talentuar ka një penis rreth 20 centimetra në ngritje (dhe madje mund të arrijë deri në 25 centimetra), por nëse nuk kalon gjashtë ose shtatë centimetra atëherë duhet të flasim për mikro penis. Kujdes! Një penis shumë i madh mund të shkaktojë dhimbje ose edhe dëmtime në qafën e mitrës. Dhe shumicën e kohës, me synimin për të qenë delikate, pasioni humbet. Burrat fillojnë të krahasojnë përmasat që në moshë të vogël. Dhe ka disa syresh prej tyre që vuajnë nga ankthi i performancës, qofshin ato super-mikro ose normale! A do të thotë kjo se madhësia e penisit është ende subjekt tabu për një seks të fortë?