Ligji i ‘kthimit’ është i pagabueshëm

Pra, para se të mendoni për dëmtimin e një personi, mendoni për një, dy, tre, kohë të pafundme, sepse asnjë nga veprimet tona nuk mund të mbetet pa u ndëshkuar. Në momentin e duhur, jeta jep llogari për veprimet tona. Ligji i kthimit është i pagabueshëm dhe siguron që ekuilibri midis dhënies dhe pranimit të mos pushojë së ekzistuari.

Është një rregull që na lejon të mbledhim atë që bëjmë mirë, kur kujdesemi për të tjerët, kur tregojmë ndjeshmëri ose kur tregojmë se kemi një zemër të mirë. Por gjithashtu kontrollon kur kalojmë kohën tonë duke dëmtuar ata rreth nesh, kur gjuajmë një person, kur përpiqemi vazhdimisht të poshtërojmë dikë.

Ka shumë njerëz që zgjedhin ta jetojnë jetën e tyre në një mënyrë më pak virtuoze, sepse shembujt rreth tyre janë të këqij dhe i bëjnë ata të besojnë se mashtrimi i nevojtarëve është mënyra e mirë për të jetuar. Ata planifikojnë planet e tyre dhe veprojnë në përputhje me rrethanat, pa respektin më të vogël apo pa marrë në konsideratë të tjerët. Në fakt, duke menduar vetëm për mirëqenien e vet dhe pa u shqetësuar për dëmtimin e atyre që jetojnë rreth tyre.

Por bota nuk funksionon në këtë mënyrë, edhe nëse e injorojnë atë, të gjitha të këqijat që mbillen nuk janë të destinuara të zgjasin përgjithmonë, herët a vonë gjithçka përfundon. Në jetë mbledhim atë që mbjellim dhe siç thotë proverbi i famshëm “ai që mbjell erën, mbledh stuhinë”, kështu që edhe në realitet, ata që mbjellin egoizmin dhe ligësinë herët a vonë do të marrin të dënimin e merituar.

LEXO EDHE  Video epike/ Zbulohen "mesazhet sekrete" të rilindasve në Whats App pas tërmetit

Të gjitha ligësitë e bëra ndaj jetës së të tjerëve do të kthehen herët a vonë, në një mënyrë më intensive për të siguruar që personi në fjalë ta kuptojë mirë mësimin. Pra, nëse në jetën tuaj keni takuar një person që ju lëndon, dijeni se ai nuk do të jetë në gjendje të vazhdojë ta bëjë atë pa pushim, Universi nuk do ta lejojë atë.

Pasojat e veprimeve të dikujt kthehen gjithmonë. Dhe ato janë më të fuqishme se sa mund ta mendoni

Jeta nuk harron kurrë, as gjërat e mira dhe as ato të këqija, kështu që nëse një ditë do të mendoni të lëndoni dikë, mendohuni shumë mirë, sepse ligji i kthimit herët a vonë do të vijë, i pagabueshëm si gjithmonë.