Demokrati dorëzon formularin e vetdeklarimit, pastaj ‘ndërron mendje’: Nuk e dua mandatin

Kandidati për deputet në Qarkun e Tiranës, Ares Ypi dorëzoi me datë 30 prill dorëzoi në Komisionin Qendror të Zgjedhjeve formularin e vetëdeklarimit, me anë të të cilit i hap rrugën marrjes së mandatit të deputetit dhe për t’u ulur në Parlament si pjesë e ‘opozitës së re’.

Por me anë të një letër të dorëzuar në KQZ më datë 1 maj, Ares Ypi thekson se e ka paraqitur gabimisht formularin e dekriminalizimit në KQZ-së, duke e vlerësuar këtë si detyrim ligjor dhe qytetar.

Demokrati dorëzon formularin e vetdeklarimit, pastaj ‘ndërron mendje’: Nuk e dua mandatin

Por në letrën e dorëzuar në KQZ ai shton se: “Kurrsesi Formularin e Vetëdeklarimit nuk e kam paraqitur për efekt të marrjes së mandatit të deputeti, efektin juridik  e të cilit e kam kuptuar më vonë.

Ashtu siç ju kam barë më dije edhe më parë, nisur nga rrethanat në të cilat ndodhet vendi, nuk pranoj zgjedhjen apo mandatin e deputetit për në Kuvendin e Shqipërisë, të cilin e konsideroj ilegjitim dhe të dalë nga një proces i deformuar zgjedhor, i diktuar nga fenomeni i blerjes së votave dhe përfshirjes së grupeve kriminale në zgjedhje”.

Më tej kandidati i Tiranës kërkon të tërheqë formularin e dekriminalizimit që ai vetë dorëzoi më datë 30 prill, ndërkohë që thekson se refuzon të marrë mandatin e deputetit.

LEXO EDHE  ‘Ishte me penallti’/ Banorët flasin pas ngjarjes horror në Pogradec, ku djali i preu kokën nënës dhe e vari në derë