Manjani ‘rrëzon’ ekspertizën që Rama i ka bërë audiopërgjimit: “Origjinali” iku në Itali, kryeministri…

Ish-ministri i Drejtësisë, Ylli Manjani ka reaguar në lidhje me deklaratat e bërë nga Rama ditën e djeshme, ku tha se audipërgjimi nuk është origjinale pasi ai kishte bërë ekspertizën.

Për Manjanin, autenticitetin nuk mund të vërtetohet dot pasi, duhet dhe zëri origjinal dhe duhet dhe analiza e ADN-së. “Ka vetëm një spjegim: duhet ta ketë të rregjistruar mirë në vesh e në memorie zërin e “origjinalit”… Kështu që mbase duhet duhet krahasuar zëri në audio me atë që ka në vesh Rama”, shkruan ndër të tjera Manjani.

Postimi i plotë

Mbi autenticitetin.

Që një audio apo video para se të transmetohet në publik përpunohet, kjo dihet. Nëse pyetja është a është ndërhyrë në audio apo jo, përgjigja është gjithnjë PO! Por nuk është kjo çështja. Çështja është a u verifikua zëri në audio me origjinalin?

Krahasimi i zërit të personit me atë të audios është jetik dhe shkencërisht i njëjtë me testin e ADN. Ky verifikim nuk mund të jetë bërë sepse “origjinali” iku në Itali pa filluar proçedimi penal nga Prokuroria. Atëherë, si Kryeministri doli në konkluzionin se nuk është autentike?! Ka vetëm një spjegim: duhet ta ketë të rregjistruar mirë në vesh e në memorie zërin e “origjinalit”… Kështu që mbase duhet duhet krahasuar zëri në audio me atë që ka në vesh Rama. Faqja e zezë!

Loading...

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here