Projekti që do të gjelbërojë shkretëtirën e Saharasë (FOTO)

Shkretëtira e Saharasë mund të jetë vendi i fundit që prisni se mund të mbillen bimë dhe perime. Por, kjo është ëndrra e një projekti ambicioz që synon të gjelbërojë shkretëtirën më të madhe me rërë në botë.

Projekti i Pyllit Sahara (SFP) do të ndërtojë një “fermë” 30 milion dollarëshe që shtrihet mbi 10 hektarë në Tunizi, në një përpjekje për të diversifikuar mjedisin dhe për të sjellë vende pune, ushqim dhe ujë të pijshëm për zonën.

 “Po përpiqemi të arrijmë një sukses të trefishtë. Diçka që ka kuptim financiar, por që sjell edhe përfitime shoqërore dhe mjedisore”, ka thënë Joakim Hauge, drejtor i përgjithshëm i kompanisë.

(Boldnews)

LEXO EDHE  Ka lindur pa këmbë/ Njihuni me njeriun më të shpejtë me dy duar (Video)


PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here