Kastravecat janë një përbërës i gjithanshëm që shkon pothuajse në çdo sallatë, por edhe në smoothies. Janë të freskët, të lehtë dhe mund të konsumohen si të vetme kur nuk kemi perime të tjera për sallatë, ose të kombinuara me fruta dhe perime të tjera.
Fatkeqësisht, janë mjaft të ndjeshëm dhe nuk zgjasin shumë në frigorifer. Humbasin shpejt ngjyrën, freskinë dhe krokantësinë.
Për këtë arsye, ju sjellim disa mënyra praktike për t’i ruajtur sa më gjatë.
Kastravecat janë veçanërisht të ndjeshëm ndaj temperaturave të ulëta të frigoriferit, megjithatë zakonisht i vendosim në sirtarin e perimeve, një zonë me temperaturë më të lartë.
Për t’i mbajtur krokantë, preferohet t’i vendosni në një raft më të lartë të frigoriferit, ku temperatura është më e butë.
Një truk i thjeshtë dhe efektiv është të mbështillni kastravecat me letër kuzhine. Letra thith lagështinë dhe mbron kastravecin nga myku ose kalbja. Në këtë mënyrë, kastravecat mund të qëndrojnë të freskët për 1 deri në 2 javë.
Nëse kastravecat nuk janë qëruar apo prerë, mund të ruhen edhe jashtë frigoriferit, në temperaturë ambienti.
Edhe pse nuk do të qëndrojnë aq të freskët sa në frigorifer, mund të konsumohen pa problem.
Pavarësisht se ku i ruani, sigurohuni që kastravecat të mos qëndrojnë pranë domateve ose bananeve.
Këto produkte lëshojnë një gaz natyror të quajtur etilen, i cili përshpejton pjekjen dhe degradimin e perimeve. Prandaj, për t’i ruajtur kastravecat më gjatë, mbajini larg tyre.