Arrestohet mësuesja në Nju Jork, vaksinoi një nxënës në shtëpi

Një mësuese në Nju Jork është vënë në pranga e cila akuzohet se vaksinoi kundër koronavirusit një nxënës të saj ndonëse nuk kishte asnjë kualifikim mjekësor.

Sipas policisë, mësuesja Laura Russo e vaksinoi nxënësin e saj të mitur në shtëpi, ndonëse nuk kishte asnjë autorizim të tillë nga autoritetet apo konsensusin e prindërve.

Tashmë nëse shpallet fajtore, mësuesja 54 vjeçare mund të dënohet me 4 vjet burg, megjithëse raportohet se djali që mori vaksinën kishte shprehur dëshirën që kjo gjë të ndodhte.

LEXO EDHE  Zjarr në një ndërtesë në New York: Një person humb jetën, 12 të plagosur

Injeksionet mund të jenë të rrezikshme nëse administrohen në mënyrë të gabuar. Mjekët dhe punonjësit e licencuar mjekësorë duhet të verifikojnë që një vaksinë nuk është e falsifikuar ose e skaduar. Pacientët gjithashtu duhet të pyeten për historinë e tyre mjekësore dhe të monitorohet reagimi pas vaksinimit.